5 Easy Facts About oil treatment untuk kereta Described

Saya tidak gemar jenis lain sebab taknak pikir yg itu elok ke atau tak elok ke kecuali ada banyak buat R&D dan proven selain spek sesuai enjin tempatan.

There are various brands of engine oil a few of it claim that they've successful additive or in any respect. So for any person have attempted it, please provide a comment listed here as Many individuals hold asking regarding the effectiveness of the motor oil manufacturer. Any lessen gas consumption km/l? or rise in functionality? Kindly share below.

Kesan amat besar dr segi kuasa tork dan mampatan ratio enjin diesel lbh tinggi..jika guna minyak enjin yg tidak sesuai, kaji dahulu buruk baiknya masak2.

Suhu minyak masak semasa anda menggoreng ikan adalah sekitar a hundred and eighty deg Celcius bermakna minyak masak berasaskan sawit mempunyai 'flashpoint' yang tinggi.

Bukan apa, dah mula berniaga ni kene lah cari pengetahuan so bila ditanya tak de lah gabra semacam je.

Nak tukar water pump perlu buka timing belt terlebih dahulu. Jadi kalau dibuat pada masa yang sama, tiada caj tambahan dikenakan.

Tetapi kebaikan lebih likat ni untuk lindungi fungsi komponen enjin yang semakin lusuh. Jika guna kurang likat, kemungkinan tandanya ada licking minyak enjin, gasket tidak tahan lama dan gegaran macam berperang dalam enjin Sneak A Peek Their Product tu.

Biasa umur 10 tahun atas buat Best overhaul. Saya rasa umur gini da nampak keluar minyak2 di enjin tu. Jika lap harini, dalam seminggu mesti minyak balik

Detergen. Menghalang bahan buangan yang disebabkan dari pembakaran dan bahan cemar oleh proses oksidasi dari melekat pada bahagian dalam enjin, lantas membantu untuk mengekalkannya bersih

Dimana punca R&D mereka pun kita tidak tahu. Ada sesetengah mendakwa oil treatment mereka diuji oleh NASA dengan jentera penggangkut di tapak pelancaran. Sejauh mana kebenarannya masih boleh dipersoal.

Salam sy pkai myvi 2011 mileage 49k.minyak itam manufacturer ape n jnis mcm mana sesuai.kete jarang jalan.ulang pegi balik keje kurang 10km sehari senb ofis dkat

Assalamualaikum bos.kereta kelisa sya bila tekan pedal minyak petrol keluar deras ke lantai.chek tangki xde juga bocor.ada masalah dgn sambungan gasoline line ke bos?

Jika anda sering membuat pengisian semula air suling bateri, ianya boleh bertahan sampai two tahun. Kalau selalu lupa refill dan selalu kering, dalam masa 6 bulan pun bateri boleh “kong”.

salam ramadhan.. bro nak tanya sbb tak sempat bwk kete g bengkel. kalau kete honda civic ek tahun 97 poblem pickup kekadang sluggish (power takde ke) n ape tah lagi bile baru nak gerak serta nak naik jalan berbukit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *